Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Compania americană Pfizer a anunțat că lucrează la o pastilă care să fie eficientă împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Antiviralul ar urma să fie scos pe piață până la sfârșitul acestui an. Medicamentul va putea fi administrat pe cale orală.
Într-un interviu pentru postul CNBC, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus că tratamentul la care se lucrează în prezent are o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind și faptul că pacienții vor putea să ia această pastilă chiar la ei acasă, fără a mai fi necesar să meargă la spital. "Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului", a precizat Bourla.
În mod asemănător cu alte antivirale deja prezente pe piață, noul medicament va împiedica replicarea coronavirusului în celule. Cu alte cuvinte, virusul nu se va mai putea multiplica, ceea ce înseamnă că formele grave și chiar cele medii de boală vor putea fi prevenite mult mai ușor. În momentul de față, medicamentele aprobate pentru tratarea infecției cu SARS-CoV-2 nu pot împiedica virusul să se multiplice.

Citit 1414 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 20:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro