Medicament antiviral dezvoltat de Pfizer

Medicament antiviral dezvoltat de Pfizer
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Compania americană Pfizer a anunțat că lucrează la o pastilă care să fie eficientă împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Antiviralul ar urma să fie scos pe piață până la sfârșitul acestui an. Medicamentul va putea fi administrat pe cale orală.

Într-un interviu pentru postul CNBC, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a spus că tratamentul la care se lucrează în prezent are o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind și faptul că pacienții vor putea să ia această pastilă chiar la ei acasă, fără a mai fi necesar să meargă la spital. "Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului", a precizat Bourla.

În mod asemănător cu alte antivirale deja prezente pe piață, noul medicament va împiedica replicarea coronavirusului în celule. Cu alte cuvinte, virusul nu se va mai putea multiplica, ceea ce înseamnă că formele grave și chiar cele medii de boală vor putea fi prevenite mult mai ușor. În momentul de față, medicamentele aprobate pentru tratarea infecției cu SARS-CoV-2 nu pot împiedica virusul să se multiplice.

Citit 2120 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.