Studenţii de la kinetoterapie îşi ajută colegii de vârsta a treia. Program de recuperare individualizat. INEDIT

Studenţii de la kinetoterapie îşi ajută colegii de vârsta a treia. Program de recuperare individualizat. INEDIT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O iniţiativă foarte bună a fost adoptată de studenţii de la Facultatea de Educatie Fizică și Sport, Specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială. Aceştia s-au decis să vină în ajutorul seniorilor de la Universitatea vârstei a treia (U3A). Studenții de anul III ai specializării Kinetoterapie și motricitate specială, coordonați de asistentul universitar kinetoterapeut Daniel-Andrei Iordan, au conceput un program de recuperare individualizat pentru seniori, în baza diagnosticelor de la medicii specialiști curanți, pe care aceștia le-au prezentat. Seniorii care participă în programul de recuperare sunt vaccinați și beneficiază de aceste facilități în mod gratuit.

Pe baza cercetărilor demarate, studenţii şi profesorul lor coordonator intenţionează să dezvolte un program, în cadrul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, privind recuperarea kinetică la persoanele de vârsta a treia.

„Felicităm colegii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, pentru inițiativă. Universitatea noastră a încurajat în permanență cercetările destinate promovării activităților fizice și sănătății populației”, a declarat prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu Puiu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.