Bani pentru un sistem nou de distribuție a oxigenului la ATI

Bani pentru un sistem nou de distribuție a oxigenului la ATI
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Marți, 4 mai, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean (CJ), s-a decis alocarea de urgență a fondurilor necesare pentru realizarea unui sistem suplimentar de distribuţie a oxigenului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Valoarea investiţiei este de 326.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi și constă în: proiectarea şi întocmirea documentelor tehnice necesare, achiziţionarea unui stocator de oxigen de minimum 11.500 litri, realizarea infrastructurii de conexiune între stocator şi rampele de distribuţie gaze medicale din cadrul secţiei de Terapie Intensivă (conducte din cupru medical şi elemente de siguranţă), realizarea instalaţiei electrice de alimentare pentru stocator și a panourilor de comandă, control şi alarmare.
“Noul sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. În această secţie funcţionează echipamente medicale care utilizează şi 40 de litri de oxigen pe minut pentru pacienţii grav afectaţi de COVID. Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen, dintre care una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de la etajul I şi blocul operator. În paralel, depunem la Ministerul Fondurilor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea întregii infrastructuri de distribuție a oxigenului, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. Aceasta presupune redimensionarea magistralei şi a instalaţiilor de oxigen, montarea sistemelor de semnalizare incendiu şi detecţie a concentraţiei de oxigen, modificarea puterii instalate pentru reţeaua electrică a spitalului şi suplimentarea rampelor de oxigen”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
Tot în cadrul şedinţei extraordinare de marți, au fost aprobate fonduri pentru achiziționarea de către Spitalul Judeţean a unui echipament medical modern pentru intervenţii chirurgicale în valoare de 200.000 de lei.

Citit 1643 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 00:10

4 comentarii

 • postat de Pentru george
  Joi, 06 Mai 2021 01:32
  89.137.230.***
  Mesaj pentru George idiotul analfabet : Tu trebuie sa treci pe la scoala pentru ca ceea ce citesti nu intelegi si nu am spus ce tu sustii. Tu esti un cretin care cauti cearta pentru ca faci parte din categoria celor care doar de Pasti sunt buni iar in rest iti arati adevarata fata de prost.
  0
  1
  Raportează
 • postat de ss
  Miercuri, 05 Mai 2021 11:01
  5.13.146.***
  felicitari, o masura binevenita!
  0
  12
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 05 Mai 2021 07:46
  89.136.76.***
  SE VEDE CA ESTI UN BOU. DOAR UN BOU POATE ANDI CA ALTII DE ALTE BOLI SUNT TRECUTI LA COVID
  9
  5
  Raportează
 • postat de Dep. R.U.
  Miercuri, 05 Mai 2021 00:33
  89.137.230.***
  Daca pica curentul spitalul judetean are macar doua generatoare bune? Instalatia de incendiu e in buna stare de functionare? Sunt hidrantii verificati? Functioneaza?
  Cei care au covid dar si alte boli grave mai sunt tratati si pentru acele boli sau vor muri din cauza virusului si atat?
  Daca nu am bani sa dau la medic ma mai opereaza sau ma lasa sa mor?
  Cate populatie va mai avea orasul dupa sutele si miile de decese?
  Firmele vor mai avea angajati sau vor da faliment?
  Tot cu minim pe economie ne tineti? Tot saraci ne vreti? Ok..atunci si voi veti da faliment si va trebui sa inchideti.
  Salariile galatenilor trebuie sa fie de 1200 euro net minim. Mediu 1400 euro si restul 1600 euro.
  6
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.