Vom avea o scădere a ritmului vaccinării anti COVID-19

Vom avea o scădere a ritmului vaccinării anti COVID-19
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

​Renunțarea la purtarea măștii pentru persoanele vaccinate, decizie luată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, este o măsură corectă, în timp ce hotărârea luată în România - renunțarea la măști în exterior pentru toată lumea - este incorectă, afirmă Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

"Dacă le dai studenților un test şi le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc - nimeni nu va mai învăța nimic pentru testul următor", spune Cherecheș.

Expertul în sănătate publică acuză faptul că "liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii!"

Cherecheș mai este de părere că "relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal".

"Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze", încheie Răzvan Cherecheș.

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.