Studenţi medicinişti, voluntari la vaccinarea drive-through

Studenţi medicinişti, voluntari la vaccinarea drive-through
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

20 de studenţi-voluntari ai Facultăţii de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-au implicat în activitatea de vaccinare desfăşurată în Centrul drive-through din parcarea Shopping City. Aceștia ajută persoanele care vin să facă vaccinul Pfizer să completeze formularele necesare, le oferă prospecte și detalii despre vaccin, supraveghează starea persoanelor vaccinate, ba chiar, dacă sunt din anul II sau III de studiu, efectuează vaccinarea.
„Fiecare student prezent aici a simțit că aceasta este vocația lui. Am stat și câte 12 ore pe zi la Centrul drive-through, pentru a da o mână de ajutor. Oamenii au nevoie de sprijin, au nevoie să simtă că îi susținem, că le transmitem încredere”, a declarat unul dintre liderii studenților mediciniști.
În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au imunizat în Centrul Drive-through de la Shopping City Galați. Programul este zilnic, între orele 8,00 și 20,00. La acest centru se poate efectua, cu vaccinul Biontech/Pfizer, fără programare prealabilă, atât prima doză de vaccinare, cât și rapelul. Dacă în timpul săptămânii s-au format coloane de maşini cu doritori să se vaccineze, din judeţul Galați şi din alte judeţe, în weekend s-au prezentat la Centru angajaţii diverselor companii: oameni care speră că, odată cu imunizarea, își vor relua viața normală.
Vaccinarea în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City Galați continuă până pe 8 iunie.

Citit 1562 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 00:13

1 comentariu

 • postat de Păstrați distanțarea socială! Aveți grijă că se ia!
  Marți, 25 Mai 2021 06:54
  77.111.247.***
  "În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au imunizat în Centrul Drive-through de la Shopping City Galați...
  Dacă în timpul săptămânii s-au format coloane de maşini cu doritori să se vaccineze, din judeţul Galați şi din alte judeţe, în weekend s-au prezentat la Centru angajaţii diverselor companii..."

  Măi, aveți grijă...!!! La ce înghesuială aud eu că este acolo, aduceți poliția si toate firmele de pază ca să mențînă ordinea, nu cumva să se creeze busculade, să vă mai treziți și cu procese că și-a rupt lumea oasele în timp ce se îmbulzea la injectare...
  Nu vă mai înghesuiți, este marfă pentru toată lumea, ăsta a fost și scopul...ce Dumnezeu !
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.