Doar 15 medici de familie din județul Galați vaccinează anti-COVID-19

Doar 15 medici de familie din județul Galați vaccinează anti-COVID-19
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Din 4 mai, campania de vaccinare împotriva COVID-19 are loc și prin cabinetele unor medici de familie din România. În țară, mai puțin de o treime din totalul medicilor de familie și-au arătat interesul de a lua parte la acest demers. În județul Galați, lucrurile stau și mai rău, după ce doar o mică parte dintre specialiștii în medicină de familie au solicitat doze de vaccin de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Inițial, la sfârșitul lunii aprilie, din cei peste 250 de medici de familie care dețin cabinete în județul nostru, doar 36 confirmaseră către DSP Galați că vor să participe la această campanie. Ulterior, și mai puțini dintre aceștia au solicitat vaccinul Johnson&Johnson autorităților sanitare din județul Galați.

Concret, potrivit unei liste publicate pe site-ul DSP Galați, doar 15 cabinete ale medicilor de familie iau parte la această campanie. Cabinetele respective funcționează în Galați (șase cabinete), Drăgușeni (două cabinete), Independența (două cabinete), Băleni, Suceveni, Măstăcani, Vârlezi și Munteni - câte un cabinet.

Totuși, trebuie menționat și faptul că există și medici de familie din Galați care sunt deja implicați în această campanie, deoarece coordonează, încă de acum trei luni, în paralel cu munca de la cabinet, activitatea din centrele de vaccinare.

Spre deosebire de celelalte vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Uniunea Europeană, serul produs de compania americană Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză și este aprobat și recomandat pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Cei 15 medici de familie care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Galați pentru vaccinarea împotriva COVID-19 asigură informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, pentru persoanele care nu au medic de familie și pentru persoanele care se află pe lista unui medic de familie care nu a încheiat un astfel de contract. 

Citit 3004 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 21:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.