Poveștile tinerilor care trăiesc cu scleroză multiplă

Poveștile tinerilor care trăiesc cu scleroză multiplă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În fiecare an, pe 30 mai, este celebrată în întreaga lume Ziua Mondială a Sclerozei Multiple. Tema din acest an este "Conectare", semnificând nevoia persoanelor care suferă de această boală de a se conecta la înșiși, la comunitate, pentru a depăși astfel barierele sociale impuse de acest diagnostic și pentru a avea acces la îngrijiri de calitate.

Scleroza multiplă mai este cunoscută și ca "boala cu 1.000 de fețe". Este cea mai întâlnită afecțiune neurologică invalidantă a adulților tineri din întreaga lume. Boala poate apărea la orice vârstă, dar este cel mai des diagnosticată la persoanele cu vârste între 20 și 40 de ani. În România, trăiesc aproximativ 9.000 de oameni cu scleroză multiplă.

Simptomele pot varia foarte mult, de la o persoană la alta. Este considerată o boală neurodegenerativă care nu poate fi vindecată. Din momentul în care ai fost diagnosticat, trebuie să iei tratament pe tot parcursul vieții. Față de acum 20 de ani, tratamentele moderne facă însă ca boala să evolueze mult mai lent, ceea ce permite o calitate mai bună a vieții pacienților.

Puteți citi poveștile tinerilor care trăiesc cu scleroză multiplă pe site-ul afectiuni-neurodegenerative.ro/povesti-de-viata-cu-sm. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN) este una dintre cele mai active și cu impact asociații de pacienți din România.

Citit 1582 ori Ultima modificare Duminică, 30 Mai 2021 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.