Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

O acțiune de control desfășurată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Galați a scos la iveală faptul că unii medici de familie din satele gălățene sunt prezenți la cabinet, în timpul programului, doar cu numele. Inspectorii i-au sancționat pe doctorii respectivi.

Verificările făcute de CAS Galați au avut loc luni dimineață. Cele șase echipe de control au urmărit să vadă în ce măsură medicii de familie respectă programul de lucru declarat. Au fost controlate 26 de cabinete, majoritatea cu program de la ora 7,00 sau 8,00, din 23 de comune.
Controalele au avut loc simultan și a fost constatată absența de la cabinet a cinci medici, în localitățile Valea Mărului, Fundeni, Drăgușeni și Scânteiești. În ultima comună, ambii medici de familie erau absenți.
"Acțiunea vine în urma sesizărilor din partea cetățenilor sau a reprezentanților comunităților locale. Am remarcat faptul că cetățenii sunt foarte acuzatori în mediul online, în ceea ce privește prezența la cabinet a medicilor de familie, însă puține sunt cazurile în care putem identifica furnizorul de servicii medicale. În aceste situații, îi invit să ne aducă la cunoștință nemulțumirile în mod oficial, printr-o sesizare pe care o pot depune la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Galați sau pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Chiar și la acest control, în activitatea desfășurată pe teren, colegii s-au lovit de refuzul colaborării populației sau a unor reprezentanți ai autorităților locale, motiv pentru care semnarea documentelor întocmite s-a realizat cu dificultate", a explicat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.
Totodată, directorul CAS Galați amintește că, odată cu instituirea stării de alertă, medicii de familie pot oferi servicii și la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.

Citit 3424 ori Ultima modificare Joi, 10 Iunie 2021 00:04

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro