Vaccinul AstraZeneca nu ar trebui administrat persoanelor de peste 60 de ani

Vaccinul AstraZeneca nu ar trebui administrat persoanelor de peste 60 de ani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) spune că ar trebui evitată vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor de peste 60 de ani cu serul AstraZeneca. Anunţul a fost făcut pe fondul temerilor legate de apariţia trombozei şi în condiţiile în care tot mai multe vaccinuri devin disponibile împotriva virusului.

În acelaşi timp, EMA consideră serul de la AstraZeneca sigur pentru toate grupele de vârstă. Cu toate acestea, mai multe state membre ale Uniunii Europene au stopat administrarea vaccinului pentru persoanele sub o anumită vârstă, de obicei cuprinsă între 50 şi 65 de ani, limitând utilizarea sa la populaţia mai în vârstă, din cauza apariţiei unor cazuri rare, însă grave, de cheaguri de sânge, în special la populaţia mai tânără.

"În contextul unei pandemii, poziţia noastră a fost şi este că raportul risc-beneficiu rămâne favorabil pentru toate grupele de vârstă", a declarat Marco Cavaleri, coordonatorul pentru vaccinuri din EMA, pentru ziarul italian La Stampa, scrie Hotnews. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de cazuri de COVID-19 scade şi, ţinând cont că populaţia mai tânără este mai puţin expusă riscurilor legate de boală, Cavaleri a spus că ar fi mai indicată utilizarea la această grupă de vârstă a vaccinurilor Moderna şi Pfizer.

Citit 1133 ori Ultima modificare Marți, 15 Iunie 2021 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.