Noi echipamente medicale pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Noi echipamente medicale pentru Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Spitalul de Boli Infecţioase au fost achiziţionate un aparat ultraperformant de fototerapie pentru tratamentul formelor grave de psoriazis, un videodermatoscop cu ajutorul căruia se poate analiza în profunzime cancerul de piele şi se pot studia modificările de structură ale aluniţelor, un laser cu dioxid de carbon pentru tratarea leziunilor dermatologice, un echipament de crioterapie şi două microscoape de înaltă rezoluţie. Valoarea investiţiei este de 390.786 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 
“Sunt echipamente medicale de ultimă generaţie, unice în spitalele din regiune, unele dispozitive fiind cele mai performante din ţară. Astfel, am reuşit să creăm la Galaţi una dintre cele mai moderne secţii de dermatologie din România. Cu noile echipamente se pot face tratamente şi investigaţii medicale noi, mult mai eficiente, în cancerul de piele, boli autoimune sau alte tipuri de afecţiuni dermatologice. Anul acesta, Galaţiul va fi gazda concursului naţional de obţinere a titulaturii de medic primar în domeniul dermatologiei, la care vor fi folosite şi unele dintre echipamentele achiziţionate. De asemenea, lucrăm deja pentru a deschide la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, pentru a putea realiza ample programe de cercetare în domeniu”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.   
Secţia de dermatologie funcţionează de anul trecut într-un spaţiu modern, în corpul nou de clădire construit la Spitalul de Boli Infecţioase.

Citit 948 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.