Virusul care l-a ucis pe Freddie Mercury

Virusul care l-a ucis pe Freddie Mercury
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

SIDA, prescurtare de la sindromul imunodeficienței umane dobândite, este o boală provocată de virusul HIV. Odată pătruns în organism, acest virus atacă și distruge, în timp, sistemul imunitar. Fără un sistem imunitar funcțional, persoana afectată rămâne vulnerabilă în fața microbilor, ceea ce crește foarte mult riscul de a dezvolta infecții dar și unele forme de cancer. Virusul HIV se poate transmite pe cale sexuală, pe cale sangvină și de la mama seropozitivă la făt.
Freddie Mercury, legendarul cântăreț al trupei Queen, a murit din cauza unor complicații ale sistemului imunitar cauzate de infectarea cu virusul HIV.  Se întâmpla pe 24 noiembrie 1991, atunci când Freddie avea doar 45 de ani.
În ultimele trei decenii, progresele înregistrate de cercetarea în domeniu au fost revoluționare, astfel încât, în prezent, o persoană infectată, dar care ia tratamentul zilnic prescris de medic, poate trăi fără probleme cât o persoană neinfectată.
De asemenea, un vaccin care să poată preveni infecția cu HIV pare să fie din ce în ce mai aproape de realizare.

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 19 Iulie 2021 23:18

2 comentarii

 • postat de Ursus
  Vineri, 23 Iulie 2021 08:05
  193.231.148.***
  Pentru "ariciul": deoarece solutia civilizata, la nivelul vremurilor in care traim, este vaccinul si nu administrarea, de-a lungul a zeci de ani, a unor tratamente scumpe si destul de agresive. Daca ai judeca putin, macar, ti-ai da seama ca un astfel de tratament nu are un potential de risc mai mic decat un vaccin realizat in conditii de testare normale (aici nu e criza de timp de la Covid).
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 20 Iulie 2021 09:08
  89.39.81.***
  un vaccin?pai de ce iar vrea cineva vaccinati si vindecati daca bolnavii ....isi iau tratamentul zilnic?
  4
  2
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro