Crește numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19

Crește numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

După o perioadă în care județul Galați a înregistrat destul de puține cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, situația începe din nou să se îndrepte într-o direcție nedorită, dar nu neapărat și neașteptată. Răspândirea tulpinii indiene a SARS-CoV-2 și numărul prea mic de oameni vaccinați înseamnă că epidemia poate oricând să scape din nou de sub control.

13 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate în județul Galați, în decurs de o zi, potrivit ultimei raportări făcute de Prefectura Galați. Sunt cele mai multe îmbolnăviri de luna aceasta. Datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică Galați mai arată că șapte persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, în decurs de o zi. În total, au fost efectuate 726 de teste. Vestea bună este că niciun gălățean nu a mai murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

De la începutul pandemiei, aproape 28.000 de gălățeni au primit diagnosticul de COVID-19. Numărul real al îmbolnăvirilor este însă cu siguranță mai mare, având în vedere faptul că unele persoane nu au avut simptome, iar boala a putut trece astfel neobservată. 26.761 de pacienți s-au vindecat, de la începutul pandemiei. Din păcate, boala a provocat și 953 de decese.

Marți, 17 august, 1.481 de persoane se aflau în carantină la domiciliu, 50 în izolare la domiciliu, 31 în izolare instituționalizată. Numărul total de teste efectuate în județul Galați, de la începutul pandemiei, este de 181.885, mai arată Prefectura Galați.

Citit 2824 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.