România cere ajutor din străinătate pentru tratarea bolnavilor de COVID

România cere ajutor din străinătate pentru tratarea bolnavilor de COVID
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 de flacoane de 400 miligrame de Tocilizumab, medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, și pentru concentratoare de oxigen.

Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor şi achiziţionarea în cel mai scurt timp posibil a cantităţilor necesare de Tocilizumab, potrivit Hotărârii CNSU. "Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global", anunță ministerul de resort, într-un comunicat de presă.

Concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și apoi distribuite către spitalele care au nevoie de ele.

Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale concentratoarelor oferite în cadrul solicitării de asistență internațională va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare, se mai arată în hotărâre.

Concentratoarele de oxigen vor fi aduse din statele participante de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sau de către Ministerul Apărării Naționale. Transportul cantităților de Tocilizumab achiziționate de Ministerul Sănătății din statele participante va fi făcut, de asemenea, de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General de Aviație sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ori de către Ministerul Apărării Naționale.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumab direcțiilor de sănătate publică teritoriale. Este vorba despre 6.649 de flacoane, care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală, mai precizează sursa citată.

Citit 1365 ori Ultima modificare Joi, 07 Octombrie 2021 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.