Cura cu struguri, sănătate curată

Cura cu struguri, sănătate curată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aliment şi remediu, în acelaşi timp, strugurii au un conţinut nutriţional bogat. Sunt sursă de minerale precum calciul, fierul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul, florul, cuprul, cobaltul şi zincul. Totodată, boabele de struguri au în componenţă şi antioxidanţi, enzime valoroase, fibre, zaharuri, vitaminele A şi C şi cele din complexul B, potrivit clicksanatate.ro. Unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi din strugurii negri este resveratrolul, care, printre altele, poate inhiba formarea unor celule canceroase.

Cum se ţine cura

Pentru a beneficia de calităţile strugurilor, poţi ţine o cură cu struguri, timp de o lună. Poţi începe de la câţiva ciorchini pe zi până ajungi la unu-două kilograme de struguri zilnic. Împarte cantitatea de struguri în trei porţii, dintre care pe una o mănânci dimineaţa, pe stomacul gol, pe următoarea la ora 11,00, iar pe ultima pe la ora 16,00.

Cura cu struguri ajută la creşterea imunităţii, previne ateroscleroza, îmbunătăţeşte circulaţia la nivel central şi periferic şi creşte performanţele intelectuale, inclusiv la vârstnici, încetinind deteriorarea cerebrală.

Atenție, însă, persoanele care au diabet trebuie să mănânce doar o cantitate moderată de struguri, în funcție de recomandările făcute de medicul specialist.

Citit 1229 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.