Nou focar COVID-19, în secția Chirurgie 1 a Spitalului Județean
Foto: Marian Calestru

Nou focar COVID-19, în secția Chirurgie 1 a Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Odată cu venirea celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, nu trece o săptămână fără ca Spitalul Județean de Urgență Galați să nu fie afectat de cel puțin un focar de infecție. Cel mai recent astfel de caz a fost depistat în secția Chirurgie 1, iar acum inspectorii DSP Galați desfășoară o anchetă epidemiologică.

Focarul de COVID-19 din secția Chirurgie I a afectat șapte persoane: cinci cadre medicale și doi pacienți. Oficial, sursa răspândirii virusului este un pacient. "Persoana depistată inițial a fost o pacientă și tocmai pentru faptul că suntem singurul spital din județ care tratăm și pacienții cu urgențe medico-chirurgicale non-Covid, pentru a limita răspândirea, am testat toți pacienții din secția Chirurgie 1, precum și personalul medical și pe cel auxiliar. Acest lucru a presupus testarea a 39 de persoane, din care s-au identificat doi pacienți pozitivi și cinci cadre medicale", a precizat dr. Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Galați.

Niciunul dintre pacienții diagnosticați nu era vaccinat, iar dintre cadrele medicale doar două erau imunizate prin vaccinare împotriva noului coronavirus. "Spitalul are procente mari de vaccinare în cadrul personalului doar în ceea ce privește medicii. Astfel, în acest moment, 92 la sută dintre medicii spitalului sunt vaccinați, la fel ca 68 la sută dintre asistenți, iar în rândul personalului auxiliar rata de vaccinare este de 57 la sută", a adăugat dr. Șapira.

"Dintre cele cinci cadre medicale infectate în noul focar de infecție, două sunt medici, două asistenți medicali și unu face parte din rândul personalului auxiliar. Măsurile luate au constat în izolarea pacienților pozitivi în spații special destinate, în triajul personalului medical incomplet vaccinat sau netrecut prin boală, în dezinfecție terminală, în investigarea contacților celor pozitivi, iar ancheta epidemiologică este în derulare", a explicat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Citit 3275 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.