Un sfert din munca unui medic este neplătită

Un sfert din munca unui medic este neplătită
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Până la 23 la sută din munca unui medic dintr-un spital care tratează astăzi pacienți COVID-19 reprezintă muncă neplătită, prin efectul înghețării drepturilor cuvenite de către guvern, a precizat Federația "Solidaritatea Sanitară". Reprezentanții sindicatului au subliniat că această proporție este rezultatul refuzului de plată a gărzilor suplimentare cu tariful orar al salariului de bază actual - situație exemplificată pentru medicul primar, care efectuează cinci gărzi suplimentare într-o lună.

Citit 1585 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 00:27

4 comentarii

 • postat de Cu putine excepii
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 15:22
  109.103.136.***
  Actul medical prestat de mediciii din Romania se ridica la nivelul din UE ? ( poate perceptia mea este subiectiva )
  Orice meserie are avantaje si dezavantaje. ( situatia actuala este o exceptie ).
  Hai sa facem media ( avantaje-dezavantaje ) sa vedem cum stau medicii comparativ cu alte profesii.
  Putin echilibru nu ar strica.
  Cate ore din programul de lucru consuma un medic in incaperile cu pacienti ?
  Actul medical are in componeta criterii politice si comerciale.
  Ar trebui sa ne pese de medici la fel cum lor le pasa de pacienti.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Ursus
  Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:40
  193.231.148.***
  Asta e chiar culmea! De unde si pana unde un sfert din munca unui medic este neplatita? Poate neplatita cum ar vrea unii, care, oricat ar castiga, tot nu le ajunge, dar sa fim seriosi, medicii sunt (si trebuie sa fie!) foarte bine platiti in comparatie cu alte categorii sociale. In juramantul lui Hipocrate parca nu era vorba de bani. Totusi, traim in Romania, nu in Germania. Sunt multi oameni (un singur exemplu: cei care lucreaza in supermarketuri) la fel de expusi la Covid si care nu au nici un fel de spor de risc, de tipul celor luate in sistemul sanitar. Sa ne aducem aminte si de medicii care, la inceputul pandemiei, mai degraba dezertau decat sa ingrijeasca pe cei cu Covid? Cei care, cu adevarat se sacrifica pentru pacienti, sunt prea putini pentru a generaliza si a-i face toata ziua eroi pe toti medicii si a le plange de mila celor cu PANA LA 23% mai putini bani (asta poate insemna si cu doar 2% mai putin) dintr-un castig pentru care cei 77% care raman sunt bani buni!
  1
  7
  Raportează
 • postat de dgi
  Marți, 02 Noiembrie 2021 21:32
  81.196.245.***
  In fapt 23% mai putin la cei care intradevar se sacrifica ptr pacienti si 50% mai mult la restul medicilor. Din pacate medicii care chiar se sacrifica ptr pacienti sunt mult mai putini decat restul care isi bat joc de pacienti. Federatia sus numita nu ar trebui sa extinda meritele celor putini la toti ceilalti medici.
  1
  14
  Raportează
 • postat de Dax
  Marți, 02 Noiembrie 2021 11:41
  89.39.81.***
  Mda .. Naspa .. Dar mai naspa e ca de ani de zile s-a furat mancarea pacientilor din spitale . ( cu referire la Botosani , dar cu implicit pentru intreaga tara ) . Urat din partea lor si din partea tuturor medicilor si asistentilor care pana la incriminarea spagii , au primit fara sa zica : NU pot / vreau ! ; si care fapt a dus la generalizarea ideii ca TREBUIE SPAGA ( cat mai mare ) CA ALTFEL NU MERGE :( .
  1
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.