Minciunile despre vaccinare, răspândite fără probleme pe rețelele de socializare

Minciunile despre vaccinare, răspândite fără probleme pe rețelele de socializare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un raport care monitorizează dezinformarea online arată că false informații în legătură cu COVID-19 şi cu vaccinurile au fost lăsate să se răspândească fără restricții pe Facebook și Instagram.
Studiul realizat de NewsGuard, care monitorizează dezinformarea online, a scos în evidenţă 20 de conturi, pagini şi grupuri care continuă să promoveze teorii ale conspiraţiei şi afirmaţii false despre COVID-19, dar cărora li s-a permis să rămână active, câştigând astfel zeci de mii de noi urmăritori, informează agenția dpa, preluată de Agerpres.
În astfel de grupuri au fost postate comentarii conform cărora vaccinurile împotriva COVID-19 le fac rău copiilor şi sunt în general nesigure, multe dintre aceste postări controversate nefiind semnalate ca atare de platformele sociale, relevă studiul NewsGuard.
Raportul menţionează că, deşi unele dintre paginile respective aveau eticheta generată de Facebook, prin care se atenționa că ele conţin postări despre COVID-19, utilizatorilor nu li s-a transmis dacă respectivele informaţii sunt sau nu demne de încredere.
Conform NewsGuard, unele pagini aveau eticheta Facebook cu linkuri spre "cele mai noi informaţii despre coronavirus", însă platformele nu au depus suficiente eforturi pentru a-i informa pe utilizatori despre veridicitatea surselor folosite în postări.

Citit 1719 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 00:08

1 comentariu

 • postat de nicolae
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 10:06
  95.77.196.***
  Dar despre medicii de familie, care au studii aprofundate si experienta in domeniu, si care sfatuiesc pacientii sa nu se vaccineze ce parere aveti?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.