O treime dintre români, mai nervoși de când a început pandemia

O treime dintre români, mai nervoși de când a început pandemia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe români să se simtă stresaţi, singuri şi furioşi, arată rezultatele preliminare ale studiului internaţional COH-FIT, desfăşurat pentru a vedea cum a fost afectată populaţia din toată lumea de pandemie. În România, studiul este coordonat de specialişti de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi. Aceştia susţin că 42 la sută dintre cei care au răspuns până acum sunt mult mai stresaţi, iar o treime dintre ei au spus că sunt mult mai nervoşi.

"Cele mai eficiente strategii de adaptare la aproximativ jumătate dintre respondenţi au fost contactul direct personal sau interacţiunea cu alte persoane, exerciţiile fizice sau mersul pe jos, utilizarea internetului, hobby-ul semnificativ, utilizarea mass-media, social media/ interacţiunile sociale la distanţă, studierea sau învăţarea a ceva nou şi lucrul de acasă", a explicat dr. Ovidiu Alexinschi (foto), medic primar psihiatru şi coordonator al studiului COH-FIT în România, citat de ziaruldeiasi.ro.

Chestionarul poate fi completat online pe www.coh-fit.com, selectând limba română, iar răspunsurile, care sunt confidenţiale, îi vor ajuta pe specialişti să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Întrebările fac referire la sănătatea fizică şi mentală, bunăstare, factorii emoţionali/ psihologici, comportamentali şi de mediu, accesul la sănătate, respectarea tratamentului, telemedicină, opiniile personale despre măsurile de răspuns la pandemie.

Citit 880 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.