Ajută-l pe Marci să învingă cancerul!

Ajută-l pe Marci să învingă cancerul!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Povestea lui Maricel Silviu Ionașcu, studentul în vârstă de 22 de ani, din Galați, diagnosticat cu o formă foarte agresivă de cancer, a impresionat mii de persoane, din țară și nu numai. Datorită donațiilor acestor oameni, Marci, așa cum îi spun prietenii, a putut pleca în Italia, într-o clinică din Milano, pentru a începe un tratament care în România nu ar fi fost posibil. De această terapie depinde acum viața lui. Costurile totale ale tratamentului salvator depășesc însă cu mult posibilitățile financiare ale familiei. De aceea, tânărul are în aceste momente nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul nostru, pentru a putea duce mai departe și a câștiga lupta cu cancerul.

Marci este student la Facultatea de Educție Fizică și Sport din Galați, unde s-a înscris pentru a-și urma pasiunea pentru sport, pe care și-o descoperise încă din copilărie. Nu fuma, nu bea alcool, era atent la ce mânca și făcea multă mișcare. Totuși, aparent din senin, într-o zi, organismul i-a dat semne că ceva nu este în regulă. Totul a început cu câteva simptome digestive persistente. A mers la medic, iar după mai multe săptămâni de investigații și de incertitudine, diagnosticul a picat ca un șoc asupra sa, a familiei și a prietenilor, deopotrivă: limfom Burkitt, o formă rară, dar foarte agresivă de cancer.
Marci a fost inițial internat la Institutul Fundeni din București, însă rudele au aflat despre o clinică specializată din Milano, unde tânărul ar fi putut urma un tratament personalizat împotriva bolii de care suferă. Din păcate, această terapie nu este disponibilă în România, astfel încât toate costurile pe care le implică tratamentul urmat în Italia trebuie suportate de pacient.
Datorită donațiilor făcute până în prezent, familia a reușit să strângă banii necesari pentru achitarea primei tranșe, iar Marci a putut pleca, săptămâna trecută, la Milano, unde a și început investigațiile medicale și ședințele de tratament. Prima tranșă a constat în achitarea a 61.000 de euro, însă pentru a putea continua terapia, tânărul trebuie să plătească, în curând, alți aproximativ 70.000 de euro, necesari pentru următoarele 30 de zile de chimioterapie. Este încă devreme pentru a se ști de câte ședințe de terapie va fi nevoie în total, însă tratamentul se poate extinde pe mai multe luni.
Doar cu ajutorul donațiilor noastre Marci va putea urma, până la sfârșit, tratamentul necesar pentru a trece cu bine peste această boală urâtă. Pe Facebook, grupul "Împreună pentru MARCI" a strâns deja peste 5.500 de membri. Aici puteți afla ultimele noutăți despre starea tânărului, dar puteți vedea și felul uimitor în care oamenii s-au mobilizat pentru această cauză.
Ca modalități de donație există două conturi bancare, la care titular este Maricel Ionașcu: un cont în lei - RO84INGB0000999911976377; un cont în euro - RO87INGB0000999911976808. Puteți dona și într-un cont Revolut și prin Paypal. Pe Facebook, în grupul amintit, sunt detaliate și aceste ultime două modalități.

Citit 1424 ori Ultima modificare Joi, 02 Decembrie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.