Programul centrelor de vaccinare anti-COVID din judeţul Galaţi

Programul centrelor de vaccinare anti-COVID din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

După câteva săptămâni în care frica de restricții i-a făcut pe gălățeni să se vaccineze, numărul de imunizări din ultima perioadă a intrat din nou pe o linie descendentă. Interesul populației pentru vaccinarea anti-COVID a ajuns astfel iarăși la cote minime, în ciuda faptului că Omicron, noua variantă îngrijorătoare a coronavirusului, a fost confirmată şi în România. Deși în jurul noii tulpini virale planează încă multe necunoscute, ceea ce se știe deja cu siguranță este că vaccinurile existente oferă protecție, mai ales prin împiedicarea apariției formelor grave de boală. În județul Galați, vaccinul anti-COVID este disponbil în 15 centre, multe dintre ele fiind deschise în fiecare zi lucrătoare.

În municipiul Galați, la Sala Sporturilor, funcționează un centru unde vaccinul administrat este cel produs de Pfizer. Programul zilnic, de luni până duminică, este între orele 8,00 și 20,00. Aici, sunt disponibile două fluxuri de vaccinare, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

După ce o perioadă au funcționat tot la Sala Sporturilor, cele două centre de vaccinare de la Baza "Siderurgistul" s-au mutat, din nou, la adresa inițială, pe strada Cloșca, vizavi de Complexul Muzeal de Științele Naturii. Aici, programul este tot zilnic, între 8,00 și 20,00, iar vaccinurile administrate sunt Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

Pe bulevardul George Coșbuc, în incinta Patinoarului, funcționează alte două centre de vaccinare. Și aici, programul este de luni până duminică, în intervalul orar 8,00-20,00. Vaccinurile administrate sunt Pfizer sau Moderna.

La Spitalul Militar Galați funcționează de asemenea un centru de vaccinare. Începând cu 29 noiembrie, programul centrului este în zilele lucrătoare, între 8,00 și 16,00. "În sărbătorile legale și în weekend, permanența la domiciliu și asigurarea vaccinării este efectuată pentru toți beneficiarii programați în Platforma Națională de Vaccinare", se arată într-un comunicat al spitalului. Persoanele care merg să se vaccineze aici au de ales între Pfizer, Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

La Tecuci, program cu rândul

În municipiul Tecuci, în Sala de Spectacole "Ion Petrovici" funcționează două centre de vaccinare. Acestea au program de luni până duminică, între 8,00 și 14,00, iar vaccinurile administrate sunt Pfizer sau Moderna.

Alte două centre funcționează la Oficiul Prefectural din Tecuci, în fiecare zi din săptămână, între orele 14,00 și 20,00. Aici sunt administrate vaccinuri Pfizer, Johnson&Johnson şi Astra Zeneca.

Centrele de vaccinare de la Târgu Bujor sunt amenajate în Casa de cultură din localitate și au program de luni până vineri și duminică, între 8,00 și 14,00. Vaccinarea se face cu Pfizer sau cu Moderna.

Alte centre de vaccinare funcționează la: Cosmești (Căminul cultural; duminica, lunea și marțea, program 8,00 - 20,00; vaccin Pfizer), Cudalbi (Căminul cultural; duminica, program 8,00 - 20,00; vaccin Pfizer) și Tulucești (Căminul cultural; de luni până duminică, program 14,00 - 20,00; vaccin Pfizer).

Pe lângă aceste centre, și unele cabinete medicale de familie din județul Galați administrează vaccinul anti-COVID produs de Johnson&Johnson. Este vorba de 34 de cabinete medicale de familie, iar lista completă a acestora poate fi consultată pe site-ul DSP Galați, dsp-galati.ro, în secțiunea "Informații privind COVID-19".

Foto: Marian Calestru

Citit 2660 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.