Ministrul Sănătății vrea să renunțe la tichetele de masă pentru vaccinați

Ministrul Sănătății vrea să renunțe la tichetele de masă pentru vaccinați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tichetele de masă oferite persoanelor care se vaccinează anti-COVID ar putea să nu mai fie acordate, conform unor declarații făcute de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Oficialul a anunțat că ia în calcul eliminarea tichetelor de masă oferite persoanelor care se vaccinează cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson sau AstraZeneca.

Totuși, cei care se imunizează până la finalul lunii decembrie vor mai beneficia de tichetele de masă. Acest beneficiu ar putea însă să nu mai fie prelungit. "Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și a testării, evaluării și tratamentului pacienților COVID-19 în ambulatoriu. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte", a declarat ministrul Sănătății pentru HotNews.ro.

Tichetele de masă oferite vaccinaților au fost introduse în mandatul Ioanei Mihăilă, ministru al Sănătății propus de USR. Conform legii inițiale, tichetele trebuiau ridicate în 60 de zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, dar acest termen a fost prelungit până la șase luni, din cauza întârzierilor.

Citit 886 ori Ultima modificare Joi, 09 Decembrie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.