Planta care ajută la scăderea colesterolului

Planta care ajută la scăderea colesterolului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Planta "minune" care este recomandată de medici datorită beneficiilor sale extraordinare asupra organismului, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii este păducelul. Ajută în lupta cu bolile de inimă, precum insuficienţa cardiacă congestivă, dar reduce şi durerile în piept şi reglează bătăile neregulate ale inimii. De foarte mult timp, păducelul este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale, pentru reducerea colesterolului sau pentru prevenirea aterosclerozei, această plantă ajutând şi la refacerea organismului după atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.

Se crede că păducelul reduce colesterolul ridicat datorită capacităţii sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor. Totodată, potrivit studiilor din Europa, produsele pe bază de păducel au efect tonic cardiac, hipotensiv, reglează şi stabilizează ritmul cardiac şi cresc fluxul sangvin la nivelul arterelor coronare, fiind indicate în special în afecțiuni cardiovasculare: insuficiență cardiacă, tahicardie, tulburări de ritm cardiac, angină pectorală, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, afecţiuni cardiacice cu substrat nervos.

Păducelul este și un bun diuretic şi este folosit în eliminarea pietrelor de la rinichi şi a pietrelor de la vezica biliară. Are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos, menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi în stări de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală. Este indicat şi în tratarea simptomelor specifice menopauzei, precum bufeuri, nervozitate, palpitaţii. Cura cu păducel se face pe perioade scurte, de maximum trei luni. Dozele mari pot provoca ameţeli. Această plantă este contraindicată în sarcină, deoarece produce relaxarea uterului. Indicat este să ceri sfatul unui medic înainte de a urma orice tratament, chiar dacă vorbim despre terapii pe bază de plante.

Citit 2284 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.