Noi medici ATI vor lucra în spitalele din România

Noi medici ATI vor lucra în spitalele din România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 şi au finalizat stagiile de rezidenţiat au primit, joi, 6 ianuarie, titlul de medic specialist ATI.
Potrivit Ministerului Sănătății, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical. „În urma consultării cu președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI”, transmite sursa citată.

Citit 904 ori Ultima modificare Luni, 10 Ianuarie 2022 21:42

1 comentariu

 • postat de Un cioclu
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 15:15
  185.220.102.***
  113 tineri au început cursul (la fără frecvență) în prima zi de crăciun și au luat ( cu brio) examenul de specialitate ATI...de revelion ! La balul de absolvire, costum obligatoriu de...cioclu !
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.