Aditiv alimentar interzis în Uniunea Europeană

Aditiv alimentar interzis în Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aditivul alimentar dioxid de titan va fi interzis, începând din această vară, în toată Uniunea Europeană. În acest sens, Comisia Europeană a adoptat, pe 14 ianuarie, o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni.

„Siguranța alimentelor pe care le consumă cetățenii noștri și sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict și permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranță pentru consumatori. O piatră de temelie a acestei activități este să ne asigurăm că numai substanțele sigure, susținute de dovezi științifice solide, ajung în farfuriile noastre. Prin interdicția de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur”, a declarat comisara Stella Kyriakides, responsabilă cu sănătatea și siguranța alimentară.
Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare.
Potrivit studiilor științifice, aditivul alimentar E171 ar putea afecta flora intestinală și ar putea chiar crește riscul de cancer, din cauza nanoparticulelor pe care le poate elibera în organism.

Citit 758 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.