Cinci copii diagnosticați cu gripă, în Galați

Cinci copii diagnosticați cu gripă, în Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Înainte de apariția pandemiei de COVID-19, care a implicat și respectarea unor măsuri mai stricte de igienă și de distanțare socială, în sezonul rece erau diagnosticate mii de cazuri de gripă. În actualul sezon de toamnă-iarnă, numărul cazurilor de infecție cu virus gripal a fost însă mult mai mic, cel puțin până în prezent. Săptămâna trecută, spre exemplu, doar în județul Galați au fost confirmate cinci astfel de îmbolnăviri.

În toate cazurile, a fost vorba despre pacienți copii. „Au fost patru cazuri confirmate de infecție cu virus gripal A. Cel mai mic pacient are doar 11 luni, iar ceilalți copii au cinci, opt și 16 ani. În cel de-al cincilea caz, vorbim despre un copil de patru ani, depistat cu virus gripal de tip B. Îmbolnăvirile au fost confirmate prin teste RT-PCR, efectuate la Spitalul de Copii din Galați”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Galați.

Doar unul dintre pacienți a rămas internat la Spitalul de Copii, însă starea sa de sănătate este bună, potrivit medicilor.

Specialiștii atenționează că gripa nu este o boală ușoară, așa cum adesea se vehiculează în spațiul public. În unele cazuri, infecția cu virus gripal poate duce chiar la deces, iar în alte situații pacienții rămân cu sechele pe termen mediu și chiar lung. În sezonul rece 2018-2019, unu din trei adulți diagnosticați cu gripă a avut nevoie de spitalizare, din cauza formelor grave de boală.

Persoanele din grupele considerate de risc pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită, la cabinetul medicului de familie. Potrivit legii, copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii ce suferă de afecțiuni cronice, personalul sanitar şi persoanele instituționalizate pot beneficia de vaccinare gratuită împotriva gripei, în fiecare sezon rece.

Citit 1410 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.