Cancerul - principala cauză de deces în Europa

Cancerul - principala cauză de deces în Europa
Sursa foto, stirileprotv.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel global, iar povara cancerului este în creștere, arată Institutul Național de Sănătate Publică. În anul 2021, 20 de milioane de cetățeni ai lumii au fost diagnosticați cu cancer și zece milioane au murit. Dintre aceștia, 2,7 milioane de persoane diagnosticate și 1,3 milioane de persoane decedate sunt cetățeni europeni.

Se estimează că, până în 2035, numărul de îmbolnăviri de cancer în Uniunea Europeană (UE) va crește cu un sfert, astfel că această boală va deveni principala cauză de deces.

Anul acesta, UE a lansat Planul European de Luptă împotriva Cancerului, care propune patru direcții majore de acțiune: prevenție susținută și consecventă (patru din zece cazuri de cancer pot fi prevenite, prin combaterea fumatului, reducerea consumului de alcool, reducerea poluării mediului, reducerea expunerii la substanțe carcinogenetice și la radiații și îmbunătățirea educației în domeniul sănătății); îmbunătățirea depistării precoce a cancerului (diagnosticarea în stadii incipiente și depistarea precoce pot salva vieți); îmbunătățirea accesului la servicii de diagnostic și tratament de egală calitate și siguranță pentru toți cetățenii; îmbunătățirea calității vieții bolnavilor și a supraviețuitorilor acestei boli.

Citit 647 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.