Mai multe centre de vaccinare din Galați pun lacătul pe ușă, din cauza interesului scăzut al populației
Foto: Marian Calestru

Mai multe centre de vaccinare din Galați pun lacătul pe ușă, din cauza interesului scăzut al populației
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Numărul total al gălățenilor uciși de infecția cu virusul SARS-CoV-2 crește, de la o zi la alta, însă, aparent paradoxal, interesul populației pentru vaccinarea anti-COVID este în cădere liberă. În consecință, autoritățile sanitare locale au luat hotărârea de a închide unele dintre centrele de vaccinare din județul Galați, în vreme ce programul de funcționare în cele rămase active a fost redus. În total, în toată România, 170 de centre de vaccinare urmează să se închidă.

De luni, 14 februarie, șapte centre de vaccinare anti-COVID din județul Galați, dintr-un total de 21, își vor înceta activitatea.

La Tecuci, vorbim despre centrul din incinta Oficiului Prefectural, unde vaccinul administrat era Janssen (produs de Johnson & Johnson - n.r.). Tot la Tecuci, se închide și centrul care a funcționat în sala de spectacole "I. Petrovici", unde vaccinarea se făcea cu Moderna, potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați.

În municipiul Galați, se închide centrul destinat vaccinării copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani de la Sala Sporturilor. Nici centrul pediatric de la Patinoar nu va mai funcționa, de la data amintită. Tot la Patinoar, va înceta administrarea vaccinului Moderna. La Spitalul Militar, fluxul de vaccinare cu Janssen va fi întrerupt de la începutul săptămânii viitoare. La Târgu Bujor, se închide centrul de la Casa de Cultură, unde a fost administrat vaccinul Moderna.

Program modificat în municipiul Galați

Potrivit Primăriei municipiului Galați, de săptămâna viitoare, la Patinoarul "Dunărea" va funcționa un centru cu un singur flux, de luni până duminică, între orele 14,00 și 20,00, unde va fi utilizat doar vaccinul Pfizer pentru adulți. "La Sala Sporturilor (Micro 19), va fi un centru cu un singur flux, de luni până duminică, între orele 8,00 și 14,00, și se va administra vaccinul Pfizer pentru adulți. La Baza "Siderurgistul", vor funcționa două centre de vaccinare, de luni până duminică, în intervalul orar 14,00-20,00, și se vor utiliza vaccinurile Moderna și Johnson. Menționăm că (începând de luni, 14 februarie - n.r.) singurul centru de vaccinare care utilizează vaccin Pfizer pediatric este situat în ambulatoriul de specialitate de la Spitalul de Copii", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

Modificări și în restul județului

În satul Bucești din comuna Ivești, centrul care administrează atât vaccin Pfizer cât și vaccin Pfizer pediatric va fi deschis doar duminica, între 8,00 și 14,00. La Tulucești, unde se administrează vaccin Pfizer, programul este între 14,00 și 20,00, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Centrul de vaccinare din Cosmești, destinat tuturor categoriilor de vârstă, va funcționa doar în ultima zi a săptămânii, între 9,00 și 13,00. Același program va fi valabil și la centrele din Cudalbi (Pfizer) și din Corod (Pfizer, Moderna, Pfizer pediatric). La Târgu Bujor, singurul loc unde se va mai administra vaccin anti-COVID (Pfizer) este la centrul din incinta Casei de cultură, deschis doar miercurea și sâmbăta, între 8,00 și 14,00.

La nivel național, peste 170 de centre de vaccinare se închid, din cauza numărului mic de persoane care le trec zilnic pragul, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. De asemenea, o parte dintre centrele de vaccinare cu adresabilitate redusă vor fi transformate în centre de testare sau vor funcționa în format hibrid - vor avea atât activitate de imunizare, cât și activitate de testare.

Citit 3076 ori Ultima modificare Luni, 14 Februarie 2022 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.