Proiect dedicat persoanelor cu boala Charcot Marie Tooth

Proiect dedicat persoanelor cu boala Charcot Marie Tooth
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociația Charcot Marie Tooth România (ACMTR) derulează și anul acesta proiectul „Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boala Charcot Marie Tooth”, finanțat prin programul „În stare de bine”. Începând din luna septembrie a anului trecut,  acesta are loc până la 14 martie 2022 și este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 

Charcot Marie Tooth este o boală neurologică incurabilă, ce afectează picioarele și mâinile. "ACMTR și-a propus prin acest proiect să schimbe viețile persoanelor care suferă de această boală printr-o abordare integrată și să facă mai cunoscută această afecțiune în rândul medicilor și al publicului larg", se arată într-un comunicat de presă.

ACMTR s-a ocupat de sănătatea fizică a persoanelor cu această boală, prin acordarea de consultații medicale gratuite și prin pachete de îngrijire a picioarelor și mâinilor. De asemenea, proiectul are și o componentă de informare, în cadrul căreia s-au derulat două campanii.

Pe toată durata proiectului au fost puse bazele registrului pacienților CMT, care cuprinde acum 68 de persoane. „Proiectul a adus o schimbare reală în viața participanților, persoane cu boala Charcot Marie Tooth”, arată reprezentanții ACMTR. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiacmt.ro.

Citit 1020 ori Ultima modificare Marți, 22 Februarie 2022 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.