Concediul pentru COVID-19 ar putea fi acordat online

Concediul pentru COVID-19 ar putea fi acordat online
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) o serie de propuneri pentru simplificarea certificatelor de concediu medical. Medicii de familie cer, printre altele, ca certificatul de concediu medical pentru COVID-19 să nu mai fie emis de medic, ci online, direct din platforma oficială a Ministerului Sănătății dedicată gestionării persoanelor aflate în izolare sau carantină.

Solicitarea medicilor de familie se referă la concediul medical care are cod 51 - cel pentru boala infectocontagioasă pentru care se instituie măsura izolării și concediul medical care are cod 07 - cel pentru carantină.

"Având în vedere prevederile legale în vigoare, vă adresăm rugămintea de a efectua și următoarele modificări legislative: eliminarea obligației medicului de familie de a emite certificatul de concediu medical pentru codurile de indemnizație 51 și 07, având în vedere existența platformei oficiale a Ministerului Sănătății dedicate gestionării persoanelor aflate în izolare sau carantină, dar și solicitarea FNPMF transmisă CNAS și MS prin adresa FNPMF nr. 11/11.02.2022; simplificarea regulilor de emitere a certificatelor de concediu medical (de ex. emiterea unui singur certificat pentru un episod de boală, chiar dacă episodul se întinde pe două luni calendaristice - o zi în ianuarie și două zile în februarie); eliminarea tipizatului autocopiativ în trei exemplare alb-roz-verde pentru certificatul de concediu medical și înlocuirea cu un formular cu cod QR similar rețetei electronice, care se poate tipări pe coli A4 albe", se arată în scrisoarea oficială a medicilor de familie.

Reprezentanţii FNPMF adaugă şi faptul că, în măsura în care există deschidere la nivelul CNAS și la cel al Ministerului Sănătăţii pentru aceste soluții, "avem disponibilitatea de a transmite și alte soluții de simplificare și debirocratizare a actului medical, pentru a oferi mai multe minute din timpul consultației medicale pacientului cabinetului de medicina familiei și asiguratului CNAS".

Citit 1065 ori Ultima modificare Marți, 22 Februarie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.