Situația pandemiei de COVID-19, la zi. Starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie

Situația pandemiei de COVID-19, la zi. Starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. Decizia a fost luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”, a spus președintele.

„Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit”, a mai spus șeful statului.

Vineri au fost înregistrate 5.602 noi cazuri de COVID-19 și 67 de decese, dintre care 2 anterioare, potrivit datelor oficiale.

În total, până vineri, 4 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.760.332 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 113.193 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.555.390 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.360, cu 314 mai puține decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 816 persoane, cu 32 mai puține decât în ziua anterioară. Dintre cei 816 pacienți internați la ATI, 734 sunt nevaccinați.

Citit 2044 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.