Consultații gratuite la medicii de familie din Galați, pentru refugiații din Ucraina

Consultații gratuite la medicii de familie din Galați, pentru refugiații din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Sănătății a hotărât că ucrainenii care vin zilele acestea în România beneficiază de asistență medicală timp de 90 de zile, la fel ca cetățenii români, potrivit unui acord încheiat, în 1961, între cele două state. În județul Galați, refugiații veniți din Ucraina se pot adresa, pentru urgențe medicale, la UPU a Spitalului Județean Galați, în cazul adulților, și la Spitalul de Pediatrie, pentru copii. De asemenea, este disponibilă și Salvarea.

Pentru asistența medicală primară, medicii de familie din Galați și-au exprimat acordul de a-i ajuta pe refugiați. „Medicii de familie din Galați vin în sprijinul nevoilor medicale ale persoanelor refugiate. Recomandarea făcută colegilor, la care am primit răspunsuri pozitive, este de a consulta persoanele refugiate cu probleme medicale <<pro bono>>, în regim de voluntariat, până la punerea în aplicare a prevederilor stipulate în  O.U.G. 15/2022.

În afara programului de funcționare a cabinetelor medicale, refugiații cu probleme medicale pot fi consultați de medicii de familie în centrele de permanență. Lista centrelor de permanență din Județul Galați poate fi consultată la următorul link: https://www.dsp-galati.ro/images/stories/2020/centre_de_permanenta/centreseptembrie/LISTA--CENTRELOR-DE-PERMANENTA-DIN-JUDETUL-GALATI-1.pdf”, a precizat dr. Cătălin Pleșea, președintele Asociației medicilor de familie din Galați.

Citit 1304 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 01:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.