Costuri actualizate pentru consolidarea Spitalului Județean
Foto: Marian Calestru

Costuri actualizate pentru consolidarea Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ședința ordinară din această lună a Consiliului Județean (CJ) Galați, se intenționează actualizarea DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) privind realizarea obiectivului de investiție "Consolidare Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei»". Astfel, valoarea totală a acestor lucrări de anvergură la cea mai importantă unitate sanitară din județ ar urma să ajungă la 53.227.253,44 lei inclusiv TVA, din care C+M (construcții-montaj) 44.995.542,88 lei.

În cadrul acestei investiții este vorba, în primul rând, despre asigurarea rezistenței și stabilității elementelor structurale prin consolidarea clădirii spitalului, de la subsol și până la etajul 9 al acestuia. Consolidarea vizează elementele structurale portante, stâlpi, grinzi și planșee. Conform proiectului de hotărâre, revizia DALI nu vizează concluziile studiilor de specialitate elaborate inițial, ci se urmărește detalierea lucrărilor conexe de arhitectură și instalații electrice necesare a fi executate pentru asigurarea funcționării clădirii. În plus, se menționează că pentru aplicarea soluțiilor de consolidare la stâlpi se impune demolarea în totalitate a măștilor de ipsos de pe structura metalică și a nișelor pentru țevi și refacerea lor, cu asigurarea spațiului necesar traseelor de instalații.

Proiectul de consolidare a Spitalului Județean este finanțat cu fonduri accesate prin Compania Națională de Investiții, inițial fiind vorba despre lucrări evaluate la circa 40 milioane de lei.

Citit 1284 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.