Mulţi tineri gălățeni au donat sânge pentru a primi abonamente la „Neversea”
Foto: Remus Basalic

Mulţi tineri gălățeni au donat sânge pentru a primi abonamente la „Neversea”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A fost aglomerație la Centrul de Transfuzie Sangvină Galați, marți, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Îmbiați de perspectiva obținerii unui abonament gratuit la Festivalul "Neversea", zeci de tineri au venit încă de dimineață să doneze sânge. Astfel, numărul donatorilor a fost de aproape trei ori mai mare decât într-o zi obișnuită. Campania care îi recompensează pe donatori cu un abonament la concert continuă și miercuri, 15 iunie.

Marți, Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați a devenit neîncăpător, încă de la deschidere. În mod normal, numărul donatorilor se ridică la 40, cel mult 50 de persoane pe zi. Pe 14 iunie, peste 100 de persoane, multe dintre ele tinere, au venit să doneze sânge.

Dragoș are 18 ani și nu e la prima donare de sânge. În schimb, vara aceasta, va fi pentru prima dată când va merge la "Neversea". "Am venit ca să donez pentru a-i ajuta pe alții, în primul rând, dar m-a atras și biletul la <Neversea>, ca pe toți tinerii de aici, probabil. Am zis că dacă pot să ajut și să primesc și un bilet la festival, de ce nu?", spune băiatul.

Gigi Dimache este unul dintre cei mai fideli donatori de sânge din Galați. Ajuns la 62 de ani, bărbatul se apropie deja de 100 de donări, ceea ce înseamnă echivalentul a 300 de vieți salvate, cum îi place să spună. "Donez de 44 de ani, echivalentul a 11 olimpiade de sport, dacă e să facem o comparație. O să donez în continuare, atât cât îmi va permite calitatea sângelui și legea, bineînțeles. Din 2010, nu am mai ratat nicio donare. Donez de cinci ori pe an".

În imagine, Gigi Dimache, alături de directoarea CRTS Galați, Camelia Stoichicescu

"Este Ziua donatorului, iar pentru noi este o mare sărbătoare. Constat cu bucurie că numărul tinerilor veniți să doneze este în creștere. Sperăm că acest trend se va păstra, pentru că nevoie de sânge este pe tot parcursul anului", a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.

Campania continuă și miercuri

Campania "Blood Network", prin care persoanele venite să doneze sânge primesc un abonament gratuit la "Neversea", continuă și miercuri, 15 iunie, la CRTS Galați, între orele 7,30 și 13,30. "Blood Network" a fost inițiată de organizatorii festivalurilor "Untold" și "Neversea".

Citit 3855 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.