Centru de kinetoterapie de un milion de euro

Centru de kinetoterapie de un milion de euro
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" a investit din fonduri proprii aproape un milion de euro pentru înfiinţarea şi dotarea Centrului Universitar de Kinetoterapie şi Recuperare Medicală, care funcţionează deja în clădirea fostei Facultăţi de Chimie Alimentară.

„Centrul este dotat cu aparatură performantă, atât în compartimentul de fizioterapie, cât şi în cel de kinetoterapie. În plus, va fi deschis şi un compartiment de hidro-termoterapie, care va avea trei saune şi un jacuzzi”, ne-a declarat lect. univ. dr. Daniel-Andrei Iordan, directorul centrului.

Deşi abia înfiinţat şi cu servicii plătite integral de pacienţi, centrul are deja foarte mare căutare, aflăm de la prorectorul Universităţii, dr. Alexandru Nechifor, cel care a avut ideea înfiinţării acestui compartiment. Acesta ne-a declarat că, pe viitor, cei de la universitate vor să colaboreze şi cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât beneficiarii să se poată trata gratuit.

"Deschiderea acestui centru s-a dovedit a fi benefică, pentru că există o mare nevoie de astfel de servicii de recuperare, încă neacoperite suficient în România. Nu suntem singurul centru de profil dintr-o universitate de stat, însă este un proiect de suflet al meu şi al domnului rector Lucian Puiu Georgescu. Ne dorim să ne punem în slujba comunităţii şi să îmbinăm cu pricepere şi dăruire activitatea didactică cu studenţii şi prestarea de servicii fizio-kinetoterapeutice şi de recuperare medicală", spune dr. Alexandru Nechifor.

De serviciile acestui centru beneficiază toate persoanele care suferă de anumite afecţiuni medicale, ortopedico-traumatice, respiratorii, reumatismale şi neurologice. De asemenea, se pot executa proceduri specifice în prevenţia apariţiei deficienţelor de postură care pot apărea încă din adolescenţă. Pentru a beneficia de serviciile centrului este necesară prescrierea tratamentului şi trimitere de la medicul specialist de Medicină Fizică şi Reabilitare.

De la prorectorul Alexandru Nechifor am mai aflat că, în cadrul Centrului Universitar de Kinetoterapie şi Recuperare Medicală, există un medic de medicină fizică şi reabilitare medicală, care, în funcţie de afecţiunile pacienţilor şi de nevoile acestora, stabileşte o schemă de tratament personalizată.

"Nici nu am apucat să-l inaugurăm, ne-am propus acest lucru în septembrie, dar de pacienţi nu ducem lipsă, în special pe serviciile de kinetoterapie şi recuperare medicală. Dar, cu siguranţă, şi cele de hidro-termoterapie vor fi căutate. În plus, studenţii noştri au o bază solidă pentru practică, deci investiţia e mai mult decât binevenită", a mai precizat în final prorectorul.

Citit 4753 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2022 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.