Peste 15 milioane de lei, solicitate prin PNRR pentru trei spitale din județ

Peste 15 milioane de lei, solicitate prin PNRR pentru trei spitale din județ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu votul unanim al consilierilor prezenți în ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați, de miercuri, 21 septembrie, a fost aprobat proiectul de dezvoltare a infrastructurii medicale prespitalicești din cadrul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, prin achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie. Finanțarea acestuia se intenționează a fi obținută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală a proiectului fiind de 8.500.170 de lei (inclusiv TVA). În aceeași hotărâre aprobată săptămâna trecută, se menționează faptul că sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului în condiții optime se vor asigura din bugetul unității administrativ-teritoriale Județul Galați, asigurându-se, astfel, toate resursele financiare necesare.

În mod similar, un alt proiect a fost aprobat și depus pentru dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați, tot prin achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie, cu o valoare de 4.990.050 de lei (inclusiv TVA), în timp ce, pentru Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, dotările proiectate pentru a fi obținute cu finanțare prin PNRR au valoarea de 164.000 de lei.

În paralel, tot pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), CJ Galați caută constructor pentru realizarea de lucrări nestructurale și de instalații aferente Secţiei de Cardiologie Intervenţională, fiind vorba, mai exact, de realizarea unor săli de cateterism. Valoarea acestei investiții este estimată la 1.396.140 de lei, cu finanțare din fonduri bugetare. Din acest total, componenta de construcții-montaj este de 1.351.140 de lei fără TVA, din care organizarea de șantier 27.896 de lei, iar utilajele, echipamentele tehnologice și funcționale care necesită montaj se ridică la 45.000 de lei, exclusiv TVA. Durata de execuție a lucrărilor se prognozează a fi de șase luni de la emiterea ordinului de începere a acestora. Ofertele celor interesați sunt așteptate până la data de 11 octombrie, criteriul de atribuire urmând a fi "prețul cel mai scăzut".

Citit 2606 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.