Variola maimuței ocolește România

Variola maimuței ocolește România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Variola maimuței pare să se fi îndepărtat de România, după ce în ultimele zile nu s-a mai înregistrat nicio contaminare în rândul populației. Ministerul Sănătății a transmis un comunicat prin care informează că în ultima săptămână nu au fost confirmate cazuri noi de variola maimuței în România.

Institutul Național de Sănătate Publică informează că, în total, şase persoane au primit vaccin împotriva variolei maimuței. În România au fost înregistrate până în prezent 40 de cazuri de îmbolnăvire cu variola maimuței.

Variola maimuței este o infecție virală rară, provocată de un virus care aparține familiei poxvirusurilor. Acestea se transmit direct sau indirect de la animale la om, având un grad crescut de rezistență în mediul uscat sau la temperaturi ridicate, fiind astfel persistente pentru o perioadă mai lungă de timp pe suprafețele infectate. Însă, în ciuda rezistenței virusului, variola maimuței nu este o boală foarte contagioasă, pentru că răspândirea virusului de la om la om necesită un contact direct prelungit.

Citit 859 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.