Dotări consistente pentru Ambulatoriul Spitalului Județean

Dotări consistente pentru Ambulatoriul Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Având în vedere ghidul solicitantului pentru selectarea celor 30 de unități de asistență medicală ambulatorie printr-un apel de proiecte din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul V - Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12 – Sănătate, în ședința de marți, 29 noiembrie, a Consiliului Județean (CJ) Galați a fost aprobat proiectul de dezvoltare a infrastructurii medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”. Scopul evident este finanțarea acestuia prin PNRR.

În acest context, valoarea totală a proiectului este de 15.688.102 lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie în proiect este în cuantum de 1.725.691,23 lei, aferentă cheltuielilor eligibile și neeligibile. Totodată, sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării se vor asigura din bugetul UAT Județul Galați.

Conform documentației de aprobare, proiectul are drept obiectiv dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean cu bunuri și echipamente medicale, precum și modernizarea serviciilor de spitalizare de o zi în regim ambulatoriu. Astfel, se urmărește dotarea cu bunuri și echipamente medicale, precum: trusă videoendoscopie, aparat de anestezie complet echipat, set laringoscop, defibrilator bifazic, turn endoscopie, videocolonoscop gastroscop, endoscoape sinuscopie, laser endovenos, aparat electromiograf, unitate fibroscopie, scaune oncologice, cistoscop operator, infuzomate, monitoare parametri vitali, ecograf vascular portabil și altele.

De menționat că anul trecut au avut loc 89.697 consultații, reprezentând tot atâtea prezentări în Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați.

Citit 1423 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.