Ambulatoriu nou, de două milioane de euro, la Spitalul TBC

Ambulatoriu nou, de două milioane de euro, la Spitalul TBC
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cu un buget alocat, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, de circa 10,33 milioane de lei și după 73 de luni, marți, 13 decembrie, a fost inaugurat noul Ambulatoriu de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Practic, o clădire veche de 60 de ani a fost consolidată, reabilitată și extinsă în prezent de patru ori, la aproape o mie de metri pătrați. Noul Ambulatoriu al Spitalului TBC este prevăzut cu circuite medicale separate pentru copii și adulți și a fost dotat cu zeci de echipamente. Printre acestea se află și un computer tomograf modern, cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, tehnologia sa fiind una de ultimă generație cu funcții de reducere a dozelor de iradiere, analiza nodulilor pulmonari și reconstrucția 3D a diferitelor părți anatomice. De asemenea, a fost achiziționat și un aparat performant de radiologie post grafie și scopie, extrem de necesar pentru investigațiile pulmonare.

Înainte de tăierea panglicii, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a ținut să atragă atenția că investițiile în infrastructura sanitară, completate cu dotări de ultimă generație pentru spitalele din județ, trebuie însoțite și de integrarea cât mai multor medici specialiști care să întregească un act medical de calitate, provocare lansată deputatului și profesorului universitar gălățean Aurel Nechita, prezent la inaugurare. În plus, președintele CJ a mulțumit Agenției de Dezvoltare Sud-Est, reprezentată la fața locului de directorul Luminița Mihailov. ”Vreau să mulțumesc de această dată și constructorului, pentru că am ajuns să ne bucurăm când avem constructori serioși care își fac treaba și înțeleg importanța unei investiții și a muncii unei echipe din spatele unui asemenea proiect”, a adăugat Costel Fotea.

Cu aceeași ocazie, a fost vizitat și noul bloc alimentar al Spitalului de Pneumoftiziologie, dotat cu toate echipamentele necesare - maşini de gătit, dispozitive de gătit pe bază de abur sub presiune, dispozitive frigorifice profesionale, roboți profesionali de bucătărie, mașină industrială de spălat - inaugurat în vara acestui an. Totodată, în cadrul acestei noi clădiri au fost amenajate două săli de curs cu intrare separată pentru studenții Facultății de Medicină, fiind vorba despre o altă investiție de peste șase milioane de lei, în acest caz din fonduri proprii ale CJ Galați.

Citit 4543 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.