Noul spital privat de pediatrie, funcțional anul viitor

Noul spital privat de pediatrie, funcțional anul viitor
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață”, spun într-un interviu pentru Europa Liberă că, în prima parte a anului viitor, va începe procedura de recepție a noului spital de oncologie pediatrică din România, iar primii copii pacienți vor putea veni în noua clădire în a doua jumătate a lui 2023.

Proiectul a început în 2015, din dorința de a îmbunătăți condițiile de tratament din Secția de oncopediatrie a Spitalului "Marie Curie" din București. Unitatea are nouă niveluri, 187 de paturi și cinci săli de operații, fiind primul spital de acest gen, realizat din donațiile a peste 350.000 de persoane fizice și 7.000 de companii. Construirea spitalului, toate echipamentele, plus centrala termică, au costat aproape 43 de milioane de euro.

„Vrem să fie primul spital în care părintele să aibă certitudinea că a găsit cel mai bun loc în care să-și trateze copilul bolnav de cancer și să nu mai viseze să plece în străinătate. Acesta e visul nostru”, susțin fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață” și au vorbit și despre reticența statului, care a privit acest proiect ca pe o amenințare. Totuși, în ultima vreme, guvernanții, cel puțin la nivel declarativ, s-ar fi arătat dornici să susțină asociația.

Spitalul va fi donat statului de către Asociația ”Dăruiește Viață”, dar Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu spun că vor rămâne implicate în boardul unei secții din cadrul spitalului: „O să-l donăm, dar n-o să-l abandonăm. Sutele de mii de donatori ne întreabă ce se va întâmpla cu el, se tem că, odată intrat pe mâna statului, se va alege praful. Cu siguranță vom rămâne cel puțin la nivel de observatori”, au mai precizat acestea.

Citit 5890 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.