Ceaiul verde reduce riscul de boli de inimă

Ceaiul verde reduce riscul de boli de inimă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Băut de cel puţin trei ori pe săptămână, ceaiul verde poate contribui la o viaţă mai lungă şi la o stare de sănătate mai bună, arată un studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology. Cercetarea a demonstrat că un consum „obişnuit“ de ceai - mai ales verde - aduce numeroase beneficii sănătăţii, printre care reducerea riscului de boli de inimă şi de deces în urma unei afecţiuni, scrie adevarul.ro. Studiul a inclus date prelevate de la 100.902 participanţi din China. Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: consumatori de ceai - persoane care beau ceai de trei sau de mai multe ori pe săptămână şi persoane care nu obişnuiau să bea des sau deloc această băutură. Subiecţii au fost monitorizaţi o perioadă medie de 7,3 ani.Studiul sugerează că o persoană cu vârsta de 50 de ani care bea în mod obişnuit ceai se va confrunta cu boală coronariană şi/sau accident vascular cerebral, în medie, cu 1,41 ani mai târziu şi va trăi cu 1,26 ani mai mult decât o persoană care bea ceai rar sau deloc. De asemenea, s-a observat că persoanele care beau în mod obişnuit ceai aveau un risc cu 20 de procente mai mic de boli de inimă şi de accident vascular cerebral şi un risc cu 22 de procente mai mic de afecţiuni cardiovasculare fatale.Totuşi, un alt studiu realizat în urmă cu mai mulţi ani a ajuns la concluzia că ceaiul verde poate creşte riscul de apariţie a diabetului zaharat de tip doi, atunci când este băut în cantităţi prea mari.

Citit 1305 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2023 10:42

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro