Seminţele care alungă insomnia

Seminţele care alungă insomnia
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În cazul în care nu reuşeşti să te odihneşti corespunzător noaptea, adormi greu sau te trezeşti des, apelează la remediile naturii pentru a rezolva această problemă.

Somnul este vital pentru sănătate, iar, în cazul în care nu te odihneşti suficient, din varii motive, efectele negative se vor resimţi asupra întregului organism. Una dintre variantele naturii care să te ajute cu privire la această problemă este conţinutul nutriţional al seminţelor de dovleac. Deşi marea majoritate a oamenilor au tendinţa de a elimina seminţele de dovleac, în favoarea celor de floarea-soarelui, trebuie menţionat că profilul lor nutriţional este esenţial atât pentru menţinerea sănătăţii, cât şi pentru a te putea bucura de un somn bun pe parcursul nopţii, potrivit clicksanatate.ro.

Seminţele de dovleac, sursă de magneziu

Organismul fără magneziu este lipsit de energie, slăbit şi o bună parte a funcţiilor vitale pot fi lezate. Şi asta deoarece magneziul este unul dintre cele mai importante elemente de care corpul are nevoie, fiind necesar în peste 250 de reacţii biochimice.

În cazul în care nu ştiai, o simplă ceaşcă de cafea umplută cu seminţe de dovleac îţi oferă până la peste 90 la sută din valoarea zilnică necesară de magneziu.

Stimulează buna funcţionare hormonală

Având un conţinut important de vitamina B, C, D şi E, seminţele de dovleac pot fi folosite şi pe post de afrodiziac, ajutând considerabil la creşterea libidoului. Contribuie la creşterea nivelului de testosteron, fiind un aliat al potenţei masculine.

În plus, conţinutul mare de triptofan contribuie la producerea de serotonină în creier, astfel că după consumarea lor te vei bucura de o stare de bine timp îndelungat, în timp ce magneziul pe care îl conţin îţi va fi de folos în păstrarea unei temperaturi corporale constante.

       ŞTIAI CĂ?

  • seminţele de dovleac conţin cucurbitacine, compuşi despre care se crede că luptă împotriva cancerului;
  • uleiul de seminţe de dovleac este indicat pentru a îmbunătăţi reglarea insulinei la animalele diabetice, precum şi pentru a preveni unele efecte negative ale diabetului asupra funcţiei renale;
  • aceleași seminţe conţin triptofan, care ajută la reglarea somnului pe parcursul nopţii.
Citit 2288 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 08:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.