Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în spitalele din Galaţi

Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale în spitalele din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În ultima decadă a lunii august, Consiliul Județean (CJ) Galați a primit o serie de oferte pentru achiziția de echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei".

Este vorba despre o licitație structurată pe cinci loturi, lansată de CJ în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) încă din luna iunie a acestui an, la o valoare totală de aproximativ 21,91 milioane de lei, exclusiv TVA. Mai exact, se dorește dotarea celei mai importante unități sanitare gălățene cu echipamente de laborator microbiologie, altele pentru dezinfecție aer, echipamente de sterilizare, dar și cameră de izolare pentru pacienții cu risc infecțios, fiind primite oferte pentru trei dintre aceste loturi, toate având ca aplicant principal compania bucureșteană Bio Hygiene SRL. Aceasta din urmă a realizat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de 21,7 milioane de lei și un profit net de 5,77 milioane de lei, fiind specializată în soluții integrate de igienă, inclusiv controlul infecțiilor intraspitalicești, potrivit site-ului său de prezentare. Pentru lotul 5, există o competiție cu un alt distribuitor de echipamente medicale din Capitală, Compania Sapaco 2000 SRL.

În paralel, o licitație de același tip a fost organizată pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf. Cuv. Parascheva". De această dată, conform datelor publicate pe portalul e-licitatie.ro, cele cinci loturi de echipamente medicale dorite de CJ au valoarea de 5,75 milioane de lei, fără TVA și au fost ofertate în integralitatea lor de companii bucureștene. Astfel, pe lângă asocierea Bio Hygiene - Kral Medical Solutions, interesată de lotul 1, au mai depus oferte Diamedix Impex pentru lotul 2, Nitech pentru lotul 5 și asocierea ADG Medical Supply - B Braun Medical pentru lotul 3. În plus, lotul 4 este "disputat" între asocierea Medist - Bio Supply Development și ilfovenii de la Nova Group Investment, conform datelor existente în SEAP.

La această dată, toate ofertele se află în etapa de evaluare a autorității contractante, eventualele atribuiri urmând a fi decise pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preț" în cazul dotărilor necesare la Spitalul Județean, cu o pondere de 90% rezervată componentei financiare și conform criteriului "prețul cel mai scăzut" în cazul echipamentelor de la Spitalul de Boli Infecțioase, din Bariera Traian.

Citit 2545 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 13:36

2 comentarii

  • postat de Dumitrascu Elena
    Marți, 29 August 2023 17:10
    46.97.176.***
    A trebuit sa moara OAMENI din cauza acestor infecții ...hmmm....daca ar fi asa simplu....știm cu toții ca astfel de infecții dispar doar dacă se dărâmă spitalul! Și poate concepția unor medici care DECID cine moare fi cinee trăiește! Îmi pare rău că m am întors ACASA!
    0
    0
  • postat de Marius
    Marți, 29 August 2023 11:58
    89.136.3.***
    Mai sunt si lucruri simple ca:
    - se spala pe jos cu un mop murdar si cu aceeasi apa si in salon si pe hol (se plimba bacteriile dintr-un salon in altul)
    - lenjeria nu se schimba
    - in saloanele renovate prost ajunge apa de la dus in camera si angajatii recomanda persoanelor sa nu se mai spele
    etc
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.