O nouă Secție de Pediatrie în rețeaua medicală a județului Galați (FOTO și VIDEO)

O nouă Secție de Pediatrie în rețeaua medicală a județului Galați (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Rețeaua medicală a județului Galați s-a îmbogățit, începând de joi, 2 noiembrie, cu o nouă Secție de Pediatrie, în cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, grație unei investiții cu bani europeni, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova, în valoare de peste un milion de euro, realizată de Consiliul Județean (CJ) Galați.

Saltul calitativ al noii Secții de Pediatrie este unul absolut remarcabil dacă ținem cont că vechea secție funcționa într-un spațiu de doar 100 mp.

Noul corp spitalicesc a fost construit de la zero și este mult mai mare – peste 500 mp - față de cel care există în prezent. Mai mult, noua Secție de Pediatrie va cuprinde nu doar saloane moderne, dotate cu echipamente și mobilier medical de ultimă generație, ci și spații pentru părinți, spații de joacă și chiar pentru derularea unor activități școlare.

După cum a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea, noua Secție de Pediatrie face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a unității spitalicești care deservește nu doar Târgu Bujor, ci și comunele din apropiere, precum Băneasa, Drăgușeni, Băleni, Smulți, Vlădești și nu numai.

”Spitalul din Târgu Bujor trece printr-o transformare de anvergură – investițiile însumate depășesc 30 milioane de lei (aproximativ șase milioane de euro – n.r.). Vorbim de o sumă mare, dar oamenii de aici merită acest lucru și sunt investiții absolut necesare. Peste 20.000 de oameni pășesc pragul acestui spital, oameni care vin să găsească sprijin și asistență din partea personalului medical de la Târgu Bujor. Anual, peste 2.000 de copii vin pentru a fi tratați aici. Din acest motiv era necesară inclusiv această nouă Secție de Pediatrie. Și nu doar că este o clădire nouă, cu eficiență energetică ridicată, ci este și o secție la cele mai înalte standarde europene în ceea ce privește circuitele medicale, dotările, spațiile destinate micuților pacienți și însoțitorilor. Nu-i lipsește nimic acestei secții. Mulțumesc pentru asta și medicilor, și constructorului și colegilor din echipa de proiect de la CJ Galați, că au înțeles importanța acestui obiectiv”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

”Azi ne predă CJ Galați o secție «la cheie». Până acum, de multe ori, eram nevoiți să transferăm copiii, cu ambulanțele, la Galați. De acum, micuții pacienți vor putea rămâne aici, alături de familie, în condiții medicale foarte bune”, a subliniat la rândul ei managerul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor, Victoria Gheonea.

Noua Secție de Pediatrie a fost dotată cu echipamentele medicale - ecograf, electrocardiograf, autoclavă pentru sterilizare, aparat de purificat aerul, defibrilator, monitor funcții vitale, instalație de oxigen medical etc., iar saloanele au fost personalizate, astfel încât micuții pacienți să se simtă într-un mediu prietenos, din care nu lipsesc nici... eroii din povești.

Însă adevărații ”supereroi” de la Spitalul din Târgu Bujor sunt cadrele medicale, dedicate din toată inima pacienților, fie ei mari sau mici. Pentru a înțelege transformarea de la Secția de Pediatrie, medicul Lăcrămioara Ilie ne-a arătat vechiul cabinet, în care abia era loc de un mic birou și o banchetă pentru consultații, în contrast cu noile spații, generoase, dotate cu toate echipamentele medicale necesare.

”Ca să vedeți de unde am pornit și câtă bucurie ne-a adus proiectul acesta. Oamenii poate nu înțeleg asta și doar noi, cei care am lucrat și lucrăm în sistem, ne dăm seama câte lucruri frumoase s-au putut face pentru micuții noștri pacienți. E o bucurie pentru noi toți și în primul rând mă bucur pentru pacienți – pentru mămici, pentru copii, pentru bunici. Când ei sunt fericiți, și noi suntem fericiți alături de ei!”, ne-a mărturisit emoționată, dr. Lăcrămioara Ilie.

În unul dintre saloane ne-am întâlnit și cu asistenții medicali Daniela Munteanu, Daniela Onose și Mitică Munteanu, toți extrem de încântați de transformările prin care trece Spitalul de la Târgu Bujor. ”Eu lucrez de 43 de ani aici și memoria mea deja nu mai cuprinde câte modificări în bine s-au făcut aici! Pur și simplu nu ne-am închipuit că o să ajungem să lucrăm în asemenea spații!”, ne-a mărturisit unul dintre asistenți.

Mai adăugăm că procesul de modernizare continuă și nu peste foarte mult tip va fi gata și extinderea Ambulatoriului de specialitate și blocului operator.

Ironia sorții este că, la un moment dat, într-un ”elan reformator” al unora de la minister, considerat ”prea mic și neînsemnat”, Spitalul din Târgu Bujor a fost la un pas de a fi desființat! Din fericire, grație investițiilor CJ Galați, grație devotamentului medicilor, acest lucru nu s-a întâmplat.

Citit 5651 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 21:08

5 comentarii

  • postat de Roman
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 21:27
    5.13.208.***
    Felicitări, sper sa fie de folos.Avem nevoie de medici ,asistenți samd.De actul medical în general.Nu ne debarasam de ideea de a invita niște neica nimeni la inaugurare.Era deajuns Costel Fotea și angajații spitalului și nimeni altcineva,poate managerul de proiect și constructorul era mai binevenit
    4
    2
  • postat de Ady
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 07:49
    109.102.62.***
    Figuri de 2 bani. Praf in ochi
    5
    14
  • postat de Adrian
    Joi, 02 Noiembrie 2023 20:02
    86.124.202.***
    Popi si hotii in costume. Imaginea perfecta a tarii.
    8
    31
  • postat de Spune nu spagii
    Joi, 02 Noiembrie 2023 18:50
    89.136.7.***
    E valabila asigurarea de sanatate sau nu mai sunt fonduri si trebuie spaga?! Doar intreb!
    6
    21
  • postat de Von Bergovicz
    Joi, 02 Noiembrie 2023 18:15
    185.53.196.***
    Bine Fotea! Ești Nr 1. Viitor șef la județeana PSD. Și nu " europarlamentar" cum o insinua celălalt
    20
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.