Noua Secție de Pediatrie de la Tg. Bujor a intrat în circuitul medical

Noua Secție de Pediatrie de la Tg. Bujor a intrat în circuitul medical
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a marcat marți, 19 decembrie, conferința de închidere a proiectului transfrontalier prin intermediul căruia s-a construit și dotat cu echipamente medicale o nouă secție de Pediatrie la Spitalul Orășenesc Tg. Bujor.

Proiectul ”Sănătatea în mâini bune” a fost implementat de CJ Galați în parteneriat cu autoritățile locale din Hîncești în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 1,85 milioane de euro, din care valoarea grantului din fonduri europene a fost de 1,53 milioane de euro. Consiliului Județean Galați, care a fost și lider de proiect, i-a revenit o componentă de 1,21 milioane de euro, principalul obiectiv avut în vedere fiind construirea și dotarea noii Secții de Pediatrie.

Noul spațiu medical, finalizat ca lucrări încă din luna noiembrie, este deja funcțional, iar saltul calitativ este unul absolut remarcabil, au subliniat medicii de la Spitalul din Tg. Bujor. Secția cuprinde saloane moderne, pe grupe de vârstă și categorii de afecțiuni, echipamente de ultimă oră (ecograf, electrocardiograf, autoclavă pentru sterilizare, aparat de purificat aerul, defibrilator, monitor funcții vitale, instalație de oxigen medical etc.). În plus, saloanele au fost personalizate, pentru a oferi copiilor un cadru prietenos, ca în povești.

”Vechiul nostru spațiu era de doar 100 mp, iar noua secție este de cinci ori mai mare, de peste 500 mp. Sunt fericită pentru micuții noștri pacienți, sunt fericită pentru noi, ca medici, pentru că, iată, putem lucra într-un cadru de nivel european, atât de frumos și atât de generos”, a arătat medicul Lăcrămioara Ilie, șefa Secției de Pediatrie, care a ținut să remarce și excelenta colaborare cu echipa de proiect, în conceperea și implementarea investiției după necesitățile medicale.

Vicepreședintele CJ Galați, Doina Cucu, a remarcat că banii europeni sunt, într-adevăr, cei mai ”ieftini” și oferă oportunități de finanțare, însă pregătirea documentației este un proces laborios și îndelungat, care necesită o amplă muncă de echipă. La rândul său, vicepreședintele CJ Galați, Mitică Sandu, a arătat că modernizarea Spitalului din Tg. Bujor va continua cu noi proiecte.

În acest context, președintele CJ Galați, Costel Fotea, declara, în noiembrie, la inaugurarea noii secții de Pediatrie, că Spitalul din Târgu Bujor trece printr-o transformare de anvergură: ”Investițiile însumate depășesc 30 milioane de lei (aproximativ șase milioane de euro – n.r.). Vorbim de o sumă mare, dar oamenii de aici merită acest lucru și sunt investiții absolut necesare. Peste 20.000 de oameni pășesc pragul acestui spital, oameni care vin să găsească sprijin și asistență din partea personalului medical de aici”.

Nu în ultimul rând, după cum a precizat managerul de proiect, Laura Delia Angheluță, pe lângă noua secție de Pediatrie de la Târgu Bujor, Proiectul ”Sănătatea în mâini bune” a cuprins și modernizarea unui spațiu medical din Hîncești, dar și o serie de cursuri de specializare pentru medici, o amplă conferință internațională pe teme de pediatrie, la Galați, precum și o campanie de conștientizare în domeniul medical la nivelul județul Galați.

În prezent, la Spitalul din Tg. Bujor se mai află aproape de finalizare două proiecte, unul privind creșterea eficienței energetice, iar al doilea, de modernizare a unor secții, precum Ambulatoriul de Specialitate, Chirurgia și Maternitatea.

Citit 4567 ori Ultima modificare Marți, 26 Decembrie 2023 10:56

2 comentarii

  • postat de un cetatean
    Joi, 04 Ianuarie 2024 23:33
    213.157.191.***
    sincer vorbind ma indoiesc ca in romania va mai fi nevoie de spitale de pediatrie
    1
    1
  • postat de Alicante
    Miercuri, 03 Ianuarie 2024 07:13
    86.124.200.***
    Noua Secție de Pediatrie de la Tg. Bujor a intrat în circuitul medical mondial. Cati copii or fim ia zona?
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.