Investiție majoră pentru tratarea cancerului, la Spitalul Județean Galați

Investiție majoră pentru tratarea cancerului, la Spitalul Județean Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

O investiție de aproape 5 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Județean "Sf. Ap. Andrei" din Galați cu echipamente moderne pentru diagnosticarea și tratarea cancerului a fost aprobată joi, 13 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Județean (CJ) Galați.

Această investiție esențială face parte din Programul Sănătate și va aduce beneficii imense pentru miile de pacienți din Galați și din întreaga regiune de sud-est a țării, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

"Această investiție reflectă angajamentul nostru ferm de a îmbunătăți constant serviciile medicale oferite în județul nostru. Galațiul este un centru de excelență în oncologie, iar cu noile echipamente, pacienții noștri vor beneficia de cele mai avansate tratamente și tehnologii medicale. Continuăm să luptăm pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și investim în sănătate, pentru oameni. Aceasta este doar una dintre numeroasele inițiative prin care ne propunem să creștem calitatea vieții în comunitatea noastră", a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate următoarele echipamente medicale: instalație de imagistică medicală prin rezonanță magnetică 3 Tesla (RMN 3T) - un aparat de ultimă generație pentru imagini detaliate ale corpului; instalație de tomografie computerizată (CT) - pentru scanări rapide și precise; aparat de radiologie cu braț C - pentru imagini radiologice în timp real, utile în intervenții chirurgicale; instalație de mamografie digitală cu tomosinteză - pentru detectarea precoce a cancerului de sân; sistem 3D 4K Videomediastinoscop complet echipat - un aparat de ultimă generație pentru examinarea și diagnosticarea detaliată a zonei mediastinale (partea centrală a toracelui) folosind imagini clare și precise în 3D și 4K; dispozitiv automatizat pentru prepararea medicamentelor oncologice personalizate - pentru tratamente adaptate fiecărui pacient, sistem medical tip CUSA (Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator) - pentru intervenții chirurgicale precise; sistem laparoscopic complet echipat - pentru operații minim invazive; sistem de sigilare vase complet echipat - pentru reducerea pierderilor de sânge în timpul operațiilor; linie laparoscopie endourologie 3D 4K - pentru imagini clare și detaliate în intervențiile urologice.

Valoarea proiectului "Investiții în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Galați, care diagnostichează și tratează cancer", este de 24.733.656,88 lei inclusiv TVA (5 milioane de euro), din care 2 la sută reprezintă contribuția proprie, echivalentă cu 494.673,14 lei inclusiv TVA.

Citit 5851 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2024 03:12

1 comentariu

 • postat de un cetatean
  Miercuri, 19 Iunie 2024 03:21
  81.196.154.***
  cate un singur aparat la 5 judete, victorieeeee .... Pai pana acu nu era deloc. De ce? Sunt 34 ani de la revolutie, nu 3 ani .... curand se fac 35 si pornim cu pas alrgator spre 40 .... oricum 6 milioane de romani sunt in afara tarii, scazut din 19 milioane mai raman circa 13 milioane in tara
  2
  8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.