Veseli și longevivi, cu mâncare mai puțină!

Veseli și longevivi, cu mâncare mai puțină!
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Unul dintre cele mai comune obiceiuri greșite, potrivit profesorului neurochirurg Vlad Ciurea, este consumul de alimente la ore târzii, înainte de somn. Specialistul avertizează că acest comportament poate suprasolicita organismul și poate limita circulația sângelui către creier, afectând astfel funcțiile cognitive.

"Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat", a spus profesorul Vlad Ciurea. Atunci când mănânci mult seara, fluxul sanguin se concentrează asupra digestiei, lăsând creierul și inima fără resurse suficiente. Cu un stomac prea plin, organismul se comportă ca șarpele boa: intră într-o stare de letargie. Nu poți să-i ceri creierului să fie alert și să rețină informații în astfel de condiții, a explicat acesta, potrivit Gândul.

Pentru a evita aceste efecte negative, neurochirurgul sugerează să optăm pentru mese ușoare, cum ar fi salatele sau preparatele pe bază de pește, și să luăm cina cel târziu până la ora 19:30. Ideal este să urmezi exemplul grecilor. Dieta mediteraneană, bogată în alimente sănătoase, contribuie la o viață veselă, sănătoasă și lungă, a adăugat profesorul. "Masa copioasă, doar până la ora 19:30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneană. Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi", a afirmat neurochirurgul.

Citit 6781 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2025 21:46

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Duminică, 09 Februarie 2025 16:23
    5.13.193.***
    Eu astept sa vina "specialistii/nutritionistii" sa le explice celor care lucreaza in ture sau program haotic si atipic care este hrana potrivita.Ca asa pareri pentru oameni care lucreaza 8-16 avem....
    2
    21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.