Riscurile nitriților din carnea procesată

Riscurile nitriților din carnea procesată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cercetători britanici cer avertismente de sănătate pe produsele din carne procesată, precum baconul și șunca, deoarece conservanții pe bază de nitriți pot crește riscul de cancer.

Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a clasificat carnea procesată drept carcinogen de grupa 1, alături de tutun și azbest.

Nitriții adăugați pentru gust și culoare se pot transforma în nitrozamine, substanțe extrem de cancerigene care deteriorează ADN-ul și favorizează apariția tumorilor, în special la nivelul colonului. Cercetătorii susțin că acești compuși pot fi înlocuiți cu alternative mai sigure.

Citit 633 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2025 18:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro