Cardurile asiguraţilor "militari" ajung la medicii de familie

Cardurile asiguraţilor "militari" ajung la medicii de familie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În jur de 1.800 de carduri naţionale de sănătate tipărite pe numele asiguraţilor Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) au ajuns săptămâna trecută la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. Cardurile au fost sortate în funcţie de parafa medicilor de familie pe listele cărora se află aceşti asiguraţi şi urmează să intre în posesia acestor medici, în prima parte a săptămânii.

"Persoanele în cauză vor putea intra astfel în posesia cardurilor odată cu prima vizită pe care o vor face la medicul de familie pe lista căruia sunt înscrişi. Avem şi câteva situaţii în care asiguraţi ai OPSNAJ figurează pe listele unor medici de familie din domeniul civil. Unii dintre aceşti medici nu au venit să ridice cardurile, iar în acest caz asiguratul poate găsi cardul la sediul nostru (CJAS Galaţi, strada Mihai Bravu nr. 42 - n.r.)", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Chiar dacă a devenit obligatoriu de la 1 mai, medicii acordă servicii şi pacienţilor fără card de sănătate, până la 1 august, potrivit unei decizii a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Ce date conţine cardul

Pe card sunt inscripţionate următoarele informaţii: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi codul de asigurat, cardul putând fi activat la medicul de familie. La rândul său, medicul va înregistra pe cipul cardului următoarele informaţii, doar la cererea pacientului: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh-ul, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule după deces şi datele de contact ale medicului de familie.

Citit 2349 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.