BUNE LA DIETĂ. Alimente care accelerează metabolismul
Foto: Sursa foto: food.ndtv.com

BUNE LA DIETĂ. Alimente care accelerează metabolismul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că un metabolism lent atrage kilograme în plus. Tocmai de aceea, nutriţioniştii au alcătuit liste cu alimentele care ajută metabolismul să funcţioneze mai bine. Unde mai pui că, pe lângă faptul că ajută la scăderea în greutate, aceste alimente oferă şi o bună sursă de energie pentru organism.

Condimente

Un loc fruntaş pe aceste liste îl ocupă condimentele. Acestea menţin rata metabolismului la cote ridicate, ajutand la arderea unui număr mai mare de calorii. La acest capitol, condimentele picante sunt preferate, ele ajutând la creşterea temperaturii corpului, accelerând astfel procesul de ardere a grăsimilor.

Usturoi

Pentru ca ficatul să elimine substanţele chimice care pot perturba hormonii şi încetini metabolismul are nevoie de glutation. Acesta antioxidant se găseşte în banalul usturoi, pe care îl puteţi folosi cât mai des la prepararea mâncărurilor. 

Broccoli

Broccoli este bogat în fibre şi are un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că menţine senzaţia de saţietate, reducând pofta de a mânca. Fibrele din compoziţia lui ajută la îmbunătăţirea digestiei.

Fructe de pădure

Pe lista nutriţioniştilor se regăsesc şi fructele de pădure proaspete (afine, zmeură, mure şi afine). Acestea conţin antocianine, care au proprietăţi de stimulare a metabolismului, scăpând astfel de kilogramele în exces. Fructele de pădure ajută, de asemenea, celulele adipoase să elibereze hormoni care pot reduce nivelul de zahăr din sânge şi inflamaţiile din organism.

Fasole

Un alt aliment important pentru accelerarea metabolismului este fasolea. Pentru că oferă rapid senzaţia de saţietate, graţie conţinutului ridicat de nutrienţi, se recomandă a fi consumată de trei ori pe săptămână.

Cereale integrale

Senzaţie de saţietate oferă şi cerealele integrale, cum ar fi orzul şi ovăzul. Fibrele din compoziţia lor pot ajuta, de asemenea, la menţinerea unui nivel normal de insulină în organism prin încetinirea eliberării zahărului în sânge.

Citit 2609 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.