Un nou ORGAN UMAN a fost clasificat
Foto: Mezenter | Sursa foto: Science Alert/J Calvin Coffey/D Peter O’Leary/Henry Vandyke Carter

Un nou ORGAN UMAN a fost clasificat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cercetătorii au clasificat un nou organ în interiorul corpului nostru, unul care a fost ascuns de văzul lumii, în sistemul nostru digestiv, în tot acest timp. Însă cu toate că acum ştim despre structura acestui nou organ, funcţia sa este încă puţin înţeleasă, iar studierea lui ar putea fi cheia pentru o mai bună înţelegere şi pentru găsirea tratamentului pentru boli abdominale şi digestive, scrie Science Alert. Noul organ este cunoscut sub numele de mezenter.

Dovezile pentru reclasificarea organului au fost publicate în The Lancet Gastroenterology & Hepatology. „Descrierea anatomică care există de peste 100 de ani de anatomie este incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat şi complex. Este pur şi simplu o structură continuă”, a declarat J. Calvin Coffey, un cercetător de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda.

Datorită noului studiu, studenţii de la medicină au început să înveţe că mezenterul este un organ distinct. Cel mai bine cunoscut serial medical, Anatomia lui Gray, chiar a fost actualizat pentru a include noua definiţie.

Citit 2174 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2017 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.